torsdag 23 juli 2009

Ammarnäs 2009

Nu närmar det sig...
Årets fiskeresa kommer att gå av stapeln i området runt Ammarnäs. Få är väl dom fiskeintresserade som har undgått att höra talas om fisket efter storöring i Vindelälveln, men vår strategi är att förlägga fisket till sjöar och tjärnar uppe på fjället. Vi kommer att ha vår bas i en stuga hos Ammarnäs fiskecenter och göra dagsturer blandat med övernattningar på intressanta fiskeplatser, primärt i de nord/sydvästra fjälltrakterna om Ammarnäs.
Fisket inleds med ett stopp på en sträcka i vindelälvens södra sträckning där vi har en lokal kontakt som ska visa oss på lite heta platser.
Vi kommer att fiska både flug och spinn beroende på de förutsättningar som råder.
Har precis uppgraderat min kameraarsenal med en kompetent systemkamera som förhoppningsvis kommer att komma till nytta. Bilder och reportage kommer att läggas upp under veckan med start söndagen den 25/7.

Extra tacksam för denna fisketur då jag igår hade en nära-döden upplevelse under en kajaktur i hammavattnet. En sydvästling kuling snett akterifrån fick till följd att jag slog runt. Min kunskaper i att rolla är minimala, vilket fick till följd att jag med huvudet nere i Mälarens vatten, och med noll syre i lungorna fick försöka ta mig ut ur kajaken vilket visade sig vara svårare än vad jag kunde föreställa mig. Anledningen var mitt nyligen inköpta neoprenkapell som satt så tight runt sittbrunnen att jag vid de första försöken inte kom loss. Vet inte hur det gick till, men lyckades hittade en nylonstropp i främre delen av kapellet som jag drog i och kom loss. Efter en simtur med kajak och paddel, samt en mobiltelefon fattigare kände jag mig ändå tacksam för att det inte gick helt åt helvete. Roll och wet-entry övningar på grunt vatten ska prioriteras innan jag går ut i hårt väder nästa gång!

På återhörande!
/Ola